Pølsetjuven

Eg kan ikkje vere med, sa Kjell.

Tull, du har ikkje feber, sa mor.

Men eg har vondt i magen.

Du er berre spent!

Eg vil ikkje stele frå Pølse-Per, han er venen min!

Pølsetjuven er en musikalsk bokforestilling for barn i første til andre klasse.

Musiker Heidi Marie Vestrheim og skuespiller Jarl Flaaten Bjørk kommer på besøk i gymsalen med bok og gitar og leser og fremfører boka Pølsetjuven av Marianne Engeberg Grettedal. Sammen med elevene både leser, leker og synger Heidi Mari og Jarl seg gjennom boka. 

Boka er skrevet på nynorsk og handler om Kjell, som er ni år og født inn i en familie der alle er tyver. Kjells problem er at han ikke selv vil være tyv. Han vil ikke være som brødrene sine, som foreldrene sine eller besteforeldrene sine. Det å være født inn i en tyvefamilie blir ekstra utfordrende for Kjell når familien bestemmer seg for å stjele fra huset til Kjells bestevenn Pølse-Per.

Pølsetjuven handler om å finne ut hvem man egentlig er og om en tørr å leve slik en ønsker. I denne bokforestillingen leker Heidi Marie og Jarl med tanken om de kunne vært andre enn de egentlig er. Kanskje kunne Jarl vært musiker og Heidi Marie skuespiller? Og kanskje kunne Kjell vært hestetemmer istedenfor tjuv? 

Forestillingen er fleksibel og er egnet til å spille i biblioteker, gymsaler og kulturhus. For booking, ta kontakt på epost: jarl@flaatenbjork.no

Forestillingen er laget i co-produksjon med: