Uten genser

Foto: Tanja SteenUten genser er en teaterforestilling for ungdom som tematiserer forholdet mellom frihet, provokasjon og krenkelse og omhandler forskjellen på det å kødde med andre og det å vise hensyn. I tett samspill med publikum utforsker skuespillerne forholdet mellom det å utrykke seg som et fritt individ, det å provosere andre og det å oppføre seg krenkende.

Hva skjer med oss mennesker idet vi opplever at andre tråkker over våre egne moralske grenser?
Hva skjer med vårt blikk på disse menneskene?
Hva skjer med publikums blikk på skuespillerne idet skuespillernes oppførsel på scenen tangerer vår grense for hva vi synes er moralsk akseptabelt?

Foto: Tanja Steen
Alle foto: Tanja Steen

Forestillingen Uten genser er forestilling nr 2 i Flaatenbjørk kompanis frihetstrilogi og forestillingen tematiserer frihet, provokasjon og krenkelse. Denne forestillingen er utviklet gjennom regelmessige testvisninger for ungdom underveis i produksjonsprosessen. Disse testvisningene, og tilbakemeldingene i etterkant, har gitt forestillingen et scenespråk som ungdommen både kan kjenne seg igjen i og ta avstand fra. Det er blitt en drøy forestilling som både kan oppleves humoristisk, støtende, alvorlig og svært viktig.

Forestillingen er på mange måter en forestilling om det å vise hensyn, men det er også en svært utfordrende forestilling, som i unormalt stor grad spiller på forholdet mellom skuespillerne på scenen og publikum i salen. Grensetesting og grensesetting er et sentralt tema og dette utforsker skuespillerne gjennom tett interaksjon med publikum.

Ungdommene som så forestillingen på Showbox i november 2012 ga forestillingen 4,5 av i alt 5 kosebamser og uttalte følgende om forestillingen: Dette er en forestilling som tar opp viktige temaer og leder til diskusjon enten du liker forestillingen eller ikke. Dette gjøres på en vågal og morsom måte. Dette likte vi!

Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen
Foto: Tanja Steen