Åpent brev til Heddajuryen

Det er svært trist at Heddajuryen nok en gang ikke har greid å samles om tre nominerte i kategorien beste barne- og ungdomsforestilling. Ida Lou Larsen oppgir på scenekunst.no i forrige uke at juryen ikke fant tre forestillinger som var gode nok. Dere, juryen, er i deres fulle rett til å mislike alle forestillingene som er produsert for barn og ungdom i dette landet, men når dere ikke har nominert én eneste forestilling, så viser dette mangel på fantasi og handlingsvilje fra juryens side.

Heddaprisen skal deles ut til fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Burde ikke juryen, istedet for å slakte hele barne- og ungdomsteaterfeltet slik dere implisitt gjør nå, sette sin ære i å faktisk finne nominerte? Er dette en form for demonstrasjon eller skyldes det en sårbar juryordning som ikke har kapasitet til å sette seg inn i feltet?

Det er enda noen måneder til 18. september. Det er vel ingenting i veien for at dere kan omgå regelen om tre nominerte innenfor kategorien barne- og ungdomsteater? Dere bør i det minste greie å enes om én forestilling. Noe annet vil være erklære dere selv fallitt.

Vennlig hilsen
.jarl flaaten bjørk

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *