Svar til Julia Brännström

Ifølge Fpu mener Julia Brännström norske kunstnere syter, og at det ikke er mange voksne mennesker som får betalt med å drive med sin egen hobby. Se saken her.

HER ER MITT TILSVAR:
http://youtu.be/VdR8dNUsFx0

Kjære Julia
Jeg er scenekunstner og har mottatt kunstnerstipend i flere år.

Du uttalte nylig at det ikke er mange voksne mennesker som får betalt for å drive med sin egen hobby, og tidligere har du sagt at vi kunstnere kjører sugerøret vårt ned i lommebøkene til folk flest. Med dette gir du uttrykk for en svært begrenset forståelse av kulturpolitikk, Julia Brännström.

Jeg tror ikke du er dum, Julia. Jeg tror du utmerket godt vet hva du driver med. Du er på jakt etter oppmerksomhet, og du bruker en spisset retorikk for å oppnå denne oppmerksomheten. Det er litt som om jeg skulle begynne å kommentere på ditt utseende istendenfor å diskutere politikk med deg. Eller som om jeg skulle sette med ned å bæsje i all offentlighet, bare for å få oppmerksomhet.

Dette er en platt form for retorikk.
Dette er en fordummende form for retorikk.
Det er en form for drittretorikk som ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Det er mange ting som kan forbedres i dagens kulturpolitikk, og jeg diskuterer mer enn gjerne kunst- og kulturpolitikk med deg, men da må vi begynne et annet sted en på dass.

Vi trenger ikke bli enige. Det vi trenger, det samfunnet, og Norge idag trenger, er politikere som både har god kjennskap til kunsthistorien og til samtidskunsten, og som på en nøyansert måte greier å sette ord på de poltiske valgene de må ta i det kulturpolitiske feltet.

Den norske offentligheten trenger ikke mer drittretorikk.
Den norske offentligheten trenger et mer avansert språk for å snakke om kunst.

Jeg håper du evner å uttrykke deg mer nøyansert neste gang du skal uttale deg om statens kunstnerstipend, og jeg håper at du greier få på plass en ny retorikk til neste gang du skal ut å diskutere kulturpolitikk.

vennlig hilsen
Jarl Flaaten Bjørk
scenekunstner

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *