Kandisia på turne i Hedmark, Grimstad og Telemark

Nå er skoleåret i gang igjen og Flaatenbjørk kompani er igjen i gang med å spille Kandisia. I høst skal vi på en 8 ukers turne i Hedmark, Telemark og Grimstad.

De to førstkommende ukene er vi i Hedmark fylke, i området rundt Brummundal og Moelv. I går besøkte vi Kylstad barneskole og spilte  vår første forestilling etter sommerferien for en nydelig gjeng med barn. I dag bærer det avsted til Kilde skole i Moelv.

Statistikk og god sommer

Da er det straks sommer og vi er kommet til den tiden da vi kan begynne å telle opp hvor vi har vært og hvor mange vi har spilt for.

Flaatenbjørk kompani har denne våren spilt Kandisia:

  • i 4 fylker
  • for 6205 barn
  • på 38 forskjellige steder
  • 125 ganger

Takk for oss alle sammen!

God sommer ☀️

Vi har hatt en strålende vår og gleder oss til turneoppstart med Kandisia i Hedmark 28. august.

Nedrigg i Kveldehallen

Flott øyeblikk i dag

I dag hadde vi et flott øyeblikk. Det vil si, i dag hadde vi en helt ny variant av forestillingen, der alle scenene igrunn ble forandret i samspill med publikum og rommet. Det var nydelig!

Vi er for tiden på turne i Vestfold (fra 3. mai – 9. juni) og i dag har vi spilt to forestillinger for Kvelde skole i Kveldehallen.
Kveldehallen er en svær idrettshall, og vi har spilt i slike fra før, men det som var unikt med denne, var at denne hallen hadde den absolutt dårligste akustikk noen hall vi har spilt i tidligere har hatt. Snakket man ørlite granne høyt i denne hallen ble det klang. Det holdt med å heve stemmen til litt over normal prat. Og klangen forble i rommet. I flere sekunder.

Vi spilte den første forestillingen for tredje og første klasse, den andre for fjerde og andre. Den første forestillingen var krevende; samspillet med barna ble forvansket av at vi simpelthen ikke hørte hva de sa, på grunn av all klangen i rommet. Vi skuespillerne måtte hekle tiden justere pausene mellom replikkene slik at klagen ga seg før neste replikk. I tillegg til klangen var hallen stor, og barna satt derfor også mer spredt enn vanlig, noe som første til at vi måtte snakke høyt for at de skulle høre oss.

Før vi skulle gå igang med andre forestilling måtte vi derfor ha et lite krisemøte.
Vi besluttet at vi, før forestilling, skulle gi lærere og barn beskjed om at akustikken (ekkoet) i rommmet nå skulle inn i, var kraftig og at vi alle derfor måtte være klar over dette når vi snakket. Videre avtalte vi med lærerne at vi skulle sitte i en halvsirkel, ganske tett, i stedet for på en lang linje.

Alle scenen ble spilt med lav stemme tett opp til publikum, så tett som mulig, slik at alle kunne høre oss uten at det ble klang. Noe som i sin tur også ledet til at også barna også inntok en neddempet tone.

Alle disse tingene førte til en nydelig opplevelse, med en nydelig gjeng.
Tusen takk til dere alle sammen!

l0217

Kandisia for 5. til 7. klasse i Oppegård

Denne, neste uke og uke 11 er vi på turne med Kandisia i Oppegård (Akershus fylke).

I Oppegård spiller vi Kandisia for første gang for elever fra 5. til 7. klasse. Og det har vært utrolig gøy. Med disse elevene blir debatten om invandringspolitikken hevet til et høyere nivå (enn med 1. – 4. klassingene). De siste fire dagene har vi spilt 7 forestillinger. Av disse 7 forestillingene endte 2 med at Kakadue måtte tvangsreturneres.

Noe annet disse elevene har lært oss: Mannequin challenge. 

Femte til sjuendeklassingenes umiddelbare respons på frys-leken var at denne leken var mannequin challenge (sjekk det på youtube). Det har vi tatt med oss, og «Stemmen» annonserer nå derfor frysleken som mannequin challenge. Hermegåsa er på tilsvarende måte blitt til en slags dabbing-session.

Vi har kost oss veldig denne første uka i Oppegård, og gleder oss til flere uker med Kandisia for 5. – 7. klasse.

IMG_8683

Takk for oss Østfold

Tusen takk for fine fire uker helt øst i landet (også kjent som Halden). Vi kommer gjerne tilbake!

Nå tar vi 3 ukers pause før vi turnerer Akershus etter vinterferien. Det gleder vi oss veldig til. I Akershus skal vi spille for litt eldre barn. Barn fra 5. – 7. trinn. Det blir spennende å se hva alderen gjør med samtalen rundt hvorvidt Kakadue skal få bli eller ikke.

Vi gleder oss til spennende samtaler.