djønk 2.0 i Vest-Agder

Det er spennende tider med djønk nå og ettersom forestillingen er helt ny har jeg, selv om jeg ikke står på scenen, valgt å følge med på turne for å hjelpe og justere forestillingen i innspillingsfasen.

Igår spilte vi forestillingen på Byremo vidergående og det gikk veldig bra. Publikum følgte med og jeg tror kanskje vi til og med greide å få dem til å tro at foredraget var et helt reelt foredrag. I dag, på Mandal videregående, var det vanskeligere å holde på fokus, særlig fordi vi fikk litt tekniske problemer underveis. Det er mange små ting som gir store utslag her. Foredraget er avhengig av å skape og opprettholde god kontakt med publikum hele veien, samtidig som vi skal plante informasjon om at det etterhvert kommer til å utspille seg et drama. Dette arbeidet er det utrolig spennende å følge.

Gleder meg til imorgen, da spiller vi på Kristiansand katedralskole!

djønk solgt!

Den 10. mai spilte vi vår nyeste forestilling Djønk på Markedet for scenekunst i Sandefjord, og det gikk veldig bra!! Forestillingen ble kjøpt på stedet av Vest-Agder fylke og skal kommende skoleår turnere videregående skoler i dette fylket. Å bli kjøpt opp på stedet har aldri skjedd før, og vi er med andre ord veldig godt fornøyd.

Slik så forestillingen ut da vi spilte den i Sandefjord 10. mai:

for mer video av djønk, se:
klipp 2
klipp 3
klipp 4

Premiere på djønk

Lørdag 7. mai kl 19.00 er det premiere på forestillingen djønk
Sted: Sjokoladefabrikken på Grünerløkka (Stockholmsgata 12)

Forestillingen spilles også:
Søndag 8. mai kl 16.00
Søndag 8. mai kl 19.00
Mandag 9. mai kl 13.00

Tirsdag 10. mai kl 12.00 spilles forestillingen på Markedet for scenekunst i Sandefjord.

Snart klar

Nå er vi inne i den siste uka med djønk, og jeg er sakte iferd med å puste ut. Nå begynner jeg virkelig å se resultater av de siste 10 månedenes arbeid. Dessuten må jeg si at jeg er utrolig heldig som har så flinke folk rundt meg. Skuespillerne, Anders Rummelhoff, Karen Røise Kielland og Erlend Hammer Hanssen gjør alle det utrolig bra, og det er deilig. Ikke desto mindre bra er tekniker Kristjan Belgau, scenograf Jennie Bringaker og dramaturg Carl Jørn Joahnsen.

På lørdag er det premiere.
Dette blir bra dere, good good!

Full rulle 2

Til alle mine faste lesere må jeg bare beklage, men jeg har ikke vært istand til å oppdatere bloggen.
Det er ikke mer å si; beklager beklager.

Men ikke detsto mindre har jeg noe å vise frem, nemlig bilder fra photoshooten vi nylig gjorde til djønk. Her er de:

Full rulle

Det skjer mye for tiden og det har derfor vært vanskelig å sette av tid til å holde folk oppdatert på hva kompaniet driver med om dagen. For å ta det første først; djønk.

Vi har kommet et godt stykke på vei med forestilling djønk, og forrige torsdag (31. mars) hadde vi en visning for elever fra Nordseter skole. Dette var virkelig gøy, og det ga oss tro på at vi jobber i riktig retning. Det er fortsatt en vei og gå, men samtidig vi er kun litt over midtveis i bolk 2, så jeg har fortsatt troa… Den kommende uken er den siste uka av bolk 2 og bolk 3 begynner vi 2. påskedag. Regner med det blir premiere på Sjokoladefabrikken rundt 6. mai.

Den kommende uken skjer det imidlertid mer: På tirsdag (5. april) spiller vi GALSKAPSPROSJEKTET på Den kulturelle skolesekkens 10-års jubileum. Dette feires i Larvik og vi gleder oss veldig. I sammenheng med gjennopptakelsesprøver på denne holder vi åpne visninger imorgen, søndag kl 14.30 og mandag (4.april) kl 11.00. Om du har lyst til å komme, så ta kontakt. Dette skjer på øvingshotellet.

Torsdag 7. april kl 13.00 er det åpen visning av djønk i vårt studio på Torshov/SoriaLab. Ta kontakt om du vil komme på visning.

Og om en halvannen ukes tid spiller vi Seksuell Empati vol. 2 – Identiteter i Møre og Romsdal, for oppdatert turneplan, klikk her.

Verk i prosess

Flaatenbjørk kompani jobber fortiden med forestillingen djønk og i den forbindelse inviterer vi til testvisning.

Tid: Torsdag 7. april kl 13.00

Sted: Sorialabben / S-Lab

Adresse: Vogtsgate 64

Ta kontakt vi kontaktskjemaet på siden om du har lyst til å komme!

Bolk1 med djønk er over

Siden 3. januar har vi jobbet sammen, skuespillerne, tekniker Kristjan og jeg i 4 uker. De to første ukene handlet mye om å prøve ut foredraget som form. Vi jobbet også mye med ideen om at karakterene Hans (spilt av Anders) og Gurid (spilt av Karen) kommer på besøk til skolen fra organisasjonen Nei til Djønk for å holde et foredrag om avhengighet, og at de har med seg den narkomane «Herman» (spilt av Kenneth). Deretter tok vi en ukes pause hvor Kristjan og jeg dro på turne med Seksuell Empati vol. 2 i Møre og Romsdal.

Da vi kom tilbake begynte vi den tredje uken med å tenke nytt i forhold til karakterene og ideen om at Hans og Gurid skulle holde et foredrag om avhengighet, kanskje de istedet skulle holde et foredrag om frihet? Jeg skrev om teksten en del, og på torsdagen hadde vi visning for elver fra Foss. Det var spennende. Og veldig lærerikt. Deretter dro Kristjan og jeg dro på en ukes turne med Seksuell Empati vol. 2 i Aust-Agder.

Uke 4, fortsatt i bolk 1, startet med fysikalitet. Siste tre ukene har vi forsovet jobbet mye fysisk som del av oppvarmingen, men for å skape et felles fysisk språk var det viktig for meg å legge bort manus og kun jobbe «senter» aka «the force», kraften, som kommer innenifra (intern vits). Uansett, siste uke har vi jobbet mye med gester og bevegelsessekvenser. Hver karkakter har fått sine gester og koreografi og vi har forsøkt å jobbe utifra en formal motivasjon (i motsetning til en psykologisk motivasjon). Tanken er at vi etterhvert kan bearbeide og forme materialet (bevegelse og tekst) både med psykologiske motivasjoner og formale motivasjoner.

Begrepsparet formal og psykologisk er strengt tatt ikke motsetninger, men i denne sammenheng kan det være praktisk å se på dem på denne måten.

Nå tar vi en liten pause med arbeidet med skuespillerne, neste uke skal Kristjan og jeg til Møre og Romsdal igjen, før vi tar en god 4 ukers pause før vi begynner bolk 2. I denne pausen skal jeg skrive mer tekst, og lage presisere og utvikle bevegelsesmateriale. Forhåpentligvis har vi et manus med begynnelse og slutt klart til den 21. mars.

I bolk 2 vil dramaturg Carl Jørn komme opp fra Stavanger, det blir bra. Dessuten kommer vi også til å bytte ut Kenneth Homstad med Erlend Hammer Hanssen. Kenneth har nemlig fått jobb på Den Nationale Scene i Bergen, og dette er gammelt nytt for meg og en lang historie som jeg ikke skal dra her, men Erlend erstatter altså Kenneth for resten av prøvetiden.

Dag 14 med djønk

Etter en ukes prøvepause, gikk vi igang med nytt manus på tirsdag. Nå handler forestillinen mer og mer om frihet og om en organisasjon som kan hjelpe DEG med DINE behov.

Idag, torsdag, hadde vi en visning for 20 elever fra Foss videregående skole. Og det gikk etter forbausende fint. Mest interessant synes jeg det var at vi fikk skapt en foredragssituasjon som ungdommene opplevde som reell og ikke spilt.

Imorgen og i tiden fremover skal vi jobbe mye fysisk og utforske måter å avbryte foredraget på. Vi skal uforske meningsbærende gester og abstrakte bevegelser og målet er å finne et fysisk språk som sier noe om hva avhengighet kan gjøre med kroppen.