Seksuell Empati vol. 2 – Identiteter

Hva gjør det med oss at vi betrakter oss selv og andre som representanter for ulike kategorier snarere enn medmennesker?
Seksuell Empati vol. 2 – Identiteter er en undersøkelse av hvordan vi utvikler vår identitet og hvordan vi i denne sammenheng forholder oss til seksuell orientering.

Hva er det som betyr mest for ungdoms følelse av identitet og spiller det i det hele tatt noen rolle om man er heteroseksuell eller homo?

Både ungdom og voksne kan ha svært ulike holdninger i forhold til seksualitet. Dette kan ha mange årsaker, men en av dem kan kanskje være at heterofile sjelden har reflektert over sin egen seksuelle orientering? På akkurat samme måte som homofili er jo heterofili også en seksuell orientering, og heterofile har, i likhet med homofile, sjelden selv valgt sin seksuelle orientering. I motsetning til homofile derimot, blir heterofile sjeldent konfrontert med sin seksualitet og det er dét denne forestillingen forsøker å gjøre noe med.

Med forestillingen forsøker Flaatenbjørk kompani å sette fokus på at heterofili også er en seksuell orientering.
Forestillingen er produsert med støtte fra Kunstløftet, Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde.

Full rulle

Det skjer mye for tiden og det har derfor vært vanskelig å sette av tid til å holde folk oppdatert på hva kompaniet driver med om dagen. For å ta det første først; djønk.

Vi har kommet et godt stykke på vei med forestilling djønk, og forrige torsdag (31. mars) hadde vi en visning for elever fra Nordseter skole. Dette var virkelig gøy, og det ga oss tro på at vi jobber i riktig retning. Det er fortsatt en vei og gå, men samtidig vi er kun litt over midtveis i bolk 2, så jeg har fortsatt troa… Den kommende uken er den siste uka av bolk 2 og bolk 3 begynner vi 2. påskedag. Regner med det blir premiere på Sjokoladefabrikken rundt 6. mai.

Den kommende uken skjer det imidlertid mer: På tirsdag (5. april) spiller vi GALSKAPSPROSJEKTET på Den kulturelle skolesekkens 10-års jubileum. Dette feires i Larvik og vi gleder oss veldig. I sammenheng med gjennopptakelsesprøver på denne holder vi åpne visninger imorgen, søndag kl 14.30 og mandag (4.april) kl 11.00. Om du har lyst til å komme, så ta kontakt. Dette skjer på øvingshotellet.

Torsdag 7. april kl 13.00 er det åpen visning av djønk i vårt studio på Torshov/SoriaLab. Ta kontakt om du vil komme på visning.

Og om en halvannen ukes tid spiller vi Seksuell Empati vol. 2 – Identiteter i Møre og Romsdal, for oppdatert turneplan, klikk her.

Seksuell Empati vol. 2 i Aust-Agder

Idag har vi ankommet Arendal og spist gresk middag på en restaurant ved havna.

Jeg kan nok desverre ikke anbefale Marinara-salaten deres, selv om det hele så lovende ut på papiret med reker, blåskjell og tunfisk. Da retten kom viste det seg at tunfisken var fisket rett ut av hermetikken og rekene fortsatt ga smak av lake.

Og blåskjellene fant jeg ikke.

Da jeg fortalte kelneren om blåskjellene sa han at kokken istedet hadde gitt meg større, ordentlige reker som erstatning for blåskjellene, men jeg fant ikke disse heller. Satser på å finne et nytt sted å spise i morgen.

Vi skal bo her hele uka og spille forestillingen Seksuell Empati vol. 2 – Identiteter. Mandag spiller vi på Lillesand ungdomsskole, senere i uka spiller vi i Arendal og Grimstad. Turneplanen finner du her: http://aabk.ksys.no/ksys/find.shtml?sid=4306&vie=prg

Gjerstad, Risør og Tvedestrand

Fullstendig turneplan for Seksuell Empati vol.2 i Aust-Agder finner du her.

Slik så bilen ut etter at vi torsdag og fredag hadde spilt på på Vegårdshei og Åmli skole i Aust-Agder:

Onsdag spilte vi for 8. og 9. klasse på Lyngmyr ungdomsskole i Tvedestrand. Det var gøy, selv om lokalet kanskje var litt for åpent og lyst, og selv om lærere og elver vandret gjennom salen litt for ofte. Mandag spilte vi på Gjerstad. Tirsdag spilte vi på Risør kulturhus, det var skikkelig gøy, full sal, 250 ungdommer og god stemning. Det var et kick.
Sånn så det ut etter opprigg på Risør Kulturhus
Mandag spilte vi på Gjerstad. Tirsdag spilte vi på Risør kulturhus, det var skikkelig gøy, full sal, 250 ungdommer og god stemning. Det var et kick.

Mer informasjon om om Seksuell Empati vol.2 – Identiteter finner du her.

Torridal skole

Jeg vet ikke egentlig hvor matnyttig å skrive detta er, men idag har vi altså vært på Torridal skole. Og det var bra! -men det er det jo alltid. Kan liksom ikke si noe annet. Neida. Det var bra altså. Fine elever og fin sal.

bare se her:

Om jeg har noe å klage på
så er det kun de lærerne som ikke greide å gå ut og inn under forestillingen, men pytt pytt, sånn er det alltid med lærere.

Om du som leser dette går på Torridal, så legg igjen en kommentar og fortell meg hva du syns!

Holte skole

Ahhh, tilbake i Kristiansand igjen!!
Det er deilig å være her, fint vær, og det er godt å bo ett sted hele uka.

Idag har Kristjan og jeg spilt Seksuell Empati vol. 2 – Identiteter på Holte skole, en fin og ny skole. Kulturkontakten ville første gjerne at vi skulle spille i skolens auditorium, men det var vi ikke så interessert i, ettersom dette var et typisk rom for gjennomstrømning og passering underveis i forestillingen. Så da ble det gymsalen istedet.


Den første forestilling spilte vi kl 10.30 for 8. til 9. klasse. Og det var gøy! På tross av en og annen 10. klassing som ikke klarte å la vær å stikke hodet inn gjennom døra til gymsalen, og etter som døra stod midt på scenen, ble det etterhvert i overkant irriterende, men men… Jeg gjorde dessuten en blemme, glemte teksten, og tid å sted, intill Kristjan sa noe sånt som : Skulle du ikke fortelle om at vi spilte i band da…?
Ja ja.
Forestillingen kl 12, for 10. klasse, gikk vedlig bra!