Full rulle

Det skjer mye for tiden og det har derfor vært vanskelig å sette av tid til å holde folk oppdatert på hva kompaniet driver med om dagen. For å ta det første først; djønk.

Vi har kommet et godt stykke på vei med forestilling djønk, og forrige torsdag (31. mars) hadde vi en visning for elever fra Nordseter skole. Dette var virkelig gøy, og det ga oss tro på at vi jobber i riktig retning. Det er fortsatt en vei og gå, men samtidig vi er kun litt over midtveis i bolk 2, så jeg har fortsatt troa… Den kommende uken er den siste uka av bolk 2 og bolk 3 begynner vi 2. påskedag. Regner med det blir premiere på Sjokoladefabrikken rundt 6. mai.

Den kommende uken skjer det imidlertid mer: På tirsdag (5. april) spiller vi GALSKAPSPROSJEKTET på Den kulturelle skolesekkens 10-års jubileum. Dette feires i Larvik og vi gleder oss veldig. I sammenheng med gjennopptakelsesprøver på denne holder vi åpne visninger imorgen, søndag kl 14.30 og mandag (4.april) kl 11.00. Om du har lyst til å komme, så ta kontakt. Dette skjer på øvingshotellet.

Torsdag 7. april kl 13.00 er det åpen visning av djønk i vårt studio på Torshov/SoriaLab. Ta kontakt om du vil komme på visning.

Og om en halvannen ukes tid spiller vi Seksuell Empati vol. 2 – Identiteter i Møre og Romsdal, for oppdatert turneplan, klikk her.

GALSKAPSPROSJEKTET i Klassekampen og på NRK Puls

Klassekampen 29.okt2010

På fredag 29. oktober stod det en kjempefin artikkel om GALSKAPSPROSJEKTET i Klassekampen formulert som en anmeldelse av manus til forestillingen. Les den. Den er godt skrevet og kan lastes ned her.

På NRK Morgennytt (ca 7,30 min inn i sendingen) var det mandag 1. oktober et innslag om GALSKAPSPROSJEKTET og mitt forhold til det å vokse opp med en pappa som var manisk depressiv. Se http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/679729/. På Puls samme kveld var det en lengre versjon av samme saken, se: http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/679942/.

Nå tar vi en pause med GALSKAPSPROSJEKTET og det er litt synd. Egentlig skulle jeg ønske vi kunne spilt forestillingen masse dette året, men slik er det med produksjoner for den kulturelle skolesekken, det tar litt tid. Satser på at vi blir kjøpt opp av mange fylker og får spilt forestillingen mye til neste år!

En uke med GALSKAPSPROJEKETET i Osloskolene

Denne uka har vi spilt GALSKAPSPROSJEKTET på Eikelund vgs, Bjørnholt vgs og Ulsrud vgs.

På Eikelund var det i underkant av 100 elever som så forestillingen. Ved Bjørnholt var det helt fult i auditoriet (Europasalen), et sted mellom 150 og 175 elever. Ved Ulsrud var det rundt 150 elever i salen.

Jeg ønsket med denne forestilling å skape rom for å reflektere rundt grensen mellom normalitet og galskap. Og etter forestillingen for Eikelung vgs hadde vi en kjempefin samtale med elevene om hvor vanskelig det noen ganger kan være å snakke om ubehagelige i følelser i redsel for å bli sett på som syk. Målsetningen min med forestilling er jo nettopp å iscenesette det behovet de fleste av oss mennesker har for å snakke om vanskelige erfaringer og episoder i livet. Og i denne forestillingen bruker jeg mine erfaringer fra å vokse opp med en pappa som er psykisk syk, som utgangspunkt for å starte en samtale og en refleksjonsprossess.

Desverre rakk vi ikke noe samtale på de to andre skolene, men det lurer jeg på om jeg ikke skal prioritere å få til i fremtiden, altså.

Min kunstneriske ambisjon er å skape teater som faktisk oppleves som reelt. Og det vil jeg i dette prosjektet hele tiden forsøke å få til gjennom å viske ut grensen mellom fiksjonen og det virkelige liv og derved skape en følelse av at det som skjer på scenen og i rommet, virkelig skjer her og nå og oppleves ekte på en annen måten enn tradisjonelt teater.

Fra GALSKAP til djønk

Ja, nå er GALSKAP på Dramatikkens hus over for denne gang. Vi er alle veldig fornøyd, og det virker det som om publikum var også. Etterhvert skal jeg legge ut video av forestillingen på nett, så får dere se. I slutten av måneden skal forestillingen spilles på videregående skoler i Oslo, og det gleder vi oss til. Turneplanen finner du her.

Og nå går vi igang med et nytt prosjekt: djønk. Dette skal bli en forestilling for ungdomsskoleelver og den skal tematisere ulike former for avhengighet. Planen var å starte prøver på gulvet i mars, men ettersom skuespiller Kenneth Homstad har fått seg jobb på DNS fra midten av mars, ser det ut til at jeg må fremskynde prøvestart. Har også lett etter en kvinnelig skuespiller/danser, og jeg tror jeg har funnet henne. Hvem dette blir offentliggjøres på disse sidene om ikke så altfor lenge.

GALSKAPsprosjektet

Etter 3 uker med prøver i Gøteborggata 12 tar vi nå en pause til over påske. Prøvene har gått over all forventning, allerede etter disse ukene har vi produsert nok materiale til en 55 minutters forestilling. Og ikke bare det, materialet fungerer godt også. Så godt at vi nå satser på en lesning på Dramatikkens Hus en gang over påske og forestillinger i samme hus til høsten.

Forestillingen er ferdig i midten av mai.